Giliran poster filem abang terlajak laris di kecam teruk netizen

Sebelum ini, industri hiburan hangat sebenatar dengan isu perdebatan pengarah terkenal, Ahmad Idham Nazri dengan netizen mengenai rekaan poster filem terbaru beliau, Pencuri Hati Mr Cinderella yang dikatakan terlalu lapuk.

Loading...

Filem Tak Laku

Malah rekod kutipan filem tersebut juga tersenarai sebagai antara filem yang mendapat kutipan terendah bagi tahun ini. Menafikan poster tersebut adalah punca filem tersebut tidak laku, Ahmad Idham menjelaskan antara puncanya adalah kerana netizen sendiri yang tidak menyokong filem tempatan.

Ni Badang Ke Bangang

Nampaknya isu poster tidak berhenti disitu sahaja. Terkini filem terbaru lakonan Dato Seri Aliff SyukriBadang pula yang menjadi mangsa kecaman netizen. Belum pun promosi filem berkenaan dijalankan sepenuhnya, namun netizen terlebih dahulu ‘mempromosikan’ Badang.

Hentaman demi hentaman terus diberi mengenai poster tersebut. Ada yang menggangap poster berkenaan seperti poster rekaan kanak – kanak dan ada juga yang menjangkakan filem ini juga bakal mengalami nasib yang sama seperti filem Ahmad Idham.

Netizen Sumbang Idea 

Menerusi Group Movie Addict di Facebook, nampaknya ada sesuatu yang menarik perhatian kami . Dimana beberapa orang pengguna telah menyumbangkan idea mereka dengan mencipta poster dengan sentuhan mereka sendiri setelah poster yang dikatakan sebagai poster asal filem itu dikritik hebat. Namun begitu, kami masih belum dapat pastikan adakah benar poster yang tular tersebut merupakan poster rasmi filem ini.

Selain Aliff Syukri, filem arahan Profesor Datuk Dr. A. Razak Mohaideen itu turut menampilkan barisan pelakon seperti Fasha Sandha, Fauzi Nawi dan Fareez Fauzi. Jadi apakah pendapat anda mengenai poster tersebut?

Loading...